Magyar

                                                   Kedves Gyerekek!
Elérkezett a tanév utolsó olvasásórája. Mindjárt itt a vakáció! Az elmúlt tanévben nagyon sokat olvastunk, tanultunk. Együtt barangoltunk a versek, mesék, mondák birodalmában. Remélem ismeretekkel, tudással és élményekkel is gyarapodtatok. Köszönöm Nektek, hogy lelkesek, érdeklődőek és a legtöbben szorgalmasak is voltatok.


 Most egy különleges tanévet zárunk. A sok feladat teljesítésében biztosan elfáradtatok. A nyári szünetben pihenjetek, játsszatok sokat, de az olvasásról ne feledkezzetek meg! Tudjátok, az olvasás nemcsak hasznos, hanem szórakoztató is lehet. Ha egy érdekes, jó könyvet választotok magatoknak, akkor nem feladat, hanem élmény lesz az olvasás. Most szeretnék nektek néhány nyári olvasnivalót ajánlani:


Az olvasókönyv  147. oldalán találhattok néhány írót és könyvcímet. Ezek a Ti korosztályotoknak valók. Ezen írók más könyveit is szívesen ajánlom nektek. De többen olvastatok már Geronimo Stilton könyveket, azokat is választhatjátok bátran.
A lényeg, hogy olvassatok!


Szorgalmi feladat: egy könyvből olvasónaplót is készíthettek. Kisregény legyen, ne mesekönyv! Az olvasónapló elkészítése a tavalyihoz hasonló módon történjen! Vonalas füzetben kell dolgozni! (Jó az írásfüzet is, mert abba keveset írtunk.) A könyvet fejezetenként kell feldolgozni. Minden fejezetnek, egymás melletti két-két oldal jusson a füzetben! Elég a részek betűjelét felírni a sor elejére a következő módon:

__ fejezet (pl.: 1. fejezet)
Sz: (szereplők) Sorold fel a legfontosabb szereplőket!
H: (helyszínek) Sorold fel a fő helyszíneket!
T: (tartalom) 3-4 mondattal próbáld megfogalmazni mi a legfőbb történés vagy bonyodalom a fejezetben! Van-e izgalmas, vagy vicces cselekmény a fejezetben?
R: (rajz) Készíts apró illusztrációt az adott fejezethez!

Minden fejezetet ez alapján dolgozz fel!
Ne hagyd nyár végére a feladatot!
Nem kötelező a feladat, ezért a plusz munkáért jutalom jár.
Legyetek ügyesek!

A következő kis videóval szeretnék Nektek a nyári szünetre jó pihenést, sok vidám élményt és jó nyaralást kívánni!
A tanévzárón még találkozunk!
Szeretettel: Ildi néni

https://biteable.com/watch/j-nyaralst-gyerekek-2602800?fbclid=IwAR3otCi3PBzJ-37cFxMbW8ZJt2l1Tw4cuQvYgjmoT3IXIMe4GveuLvSSnDw



Megjegyzések