Rajz

                                                                Sziasztok!

Sok szép virágos képet sikerült alkotnotok az előző rajzóra után. Nagyon ügyesek voltatok! A színekről tanult ismereteket is sikerült szépen alkalmaznotok. A színek nagyon fontosak az életünkben. A mai feladatotokban is "bátran" kell használnotok a színeket! Azért is kell, hogy bátrak legyetek, mert szokatlan formát kell színpompássá varázsolnotok. Ha azt mondjuk, hogy a virágok színesek, azon senki nem lepődik meg, de ha azt mondom, hogy a cicák is színpompásak, azt már sokan kétkedve fogadják. Márpedig a színek világában minden lehetséges, akár egy cica is lehet színes. A feladatotok az lesz, hogy képzeljetek el és ábrázoljatok egy színes cicát! Olyat, aminek a színei és a mintái nem valóságosak. Az egyetlen valóságos elem a cica formája kell, hogy legyen!

1. lépés:
A rajzlapra rajzoljatok ceruzával egy nagy cicaformát! Lehet ülő (ez a könnyebb), lehet álló (ez a nehezebb). Azt válaszd, amelyiket könnyen meg tudod rajzolni!

2. lépés:
Rajzolj mintát a cicára! Fekete filcet vagy fekete színes ceruzát használj! Lehet: csíkos, kockás, pöttyös vagy bármilyen más mintájú is. Használhatsz vonalzót, körzőt, de nem muszáj. 


3. lépés: 
A mintákat színezd ki! Legyen minél vidámabb! Bármilyen színeket használhatsz, de nem kell az összes színt használnod! Filccel vagy színes ceruzával dolgozz! 
4. lépés:
Ha kész a színezés, nagyon óvatosan fesd be a hátteret fekete vízfestékkel! A fekete háttér kiemeli a színeket. A végén, ha szeretnél, rajzolhatsz szemet, orrot, szájat a cicának, de csak egyszerűen. 
Hasonló képet fogsz kapni:

                           Legyél kreatív és precíz! 
A munkákat osztályozni fogom! A kész munkádról fotót kérek az e-mail címemre: oktataskollarildiko@gmail.com
Határidő: május 26. kedd

Jó munkát! Jó alkotást kívánok!
Szeretettel: Ildi néni  






Megjegyzések