Magyar

     
                   Kedves Gyerekek!
Köszöntelek Benneteket a mai órán. Van néhány meglepetésem! Figyeljetek jól! A hétvégén, vasárnap Gyermeknap lesz.


Mi is az a Gyermeknap?
A Gyermeknap megünneplése Törökországból származik. Először 1920. április 20-án rendeztek Gyermeknapot.

Magyarországon a gyermekek ünnepét 1931-ben tartották meg először. Igaz, akkor még Gyermekhétnek hívták és egy hétig tartott.



Magyarországon minden évben május utolsó vasárnapján ünneplik a Gyermeknapot. Ilyenkor nagyon sok szórakoztató program és  rendezvény várja a kis lurkókat.
Ti i részt vehettetek minden évben a számotokra rendezett Gyermeknapi programon. Most egy kicsit más lesz ez a Gyereknap.

Meglepetést ígértem:

1. meglepetés: A tanévnek hamarosan vége. Ilyenkor mindig visszanéztünk kicsit és beszélgettünk arról, mi is történt velünk a tanév során. Most az elmúlt tanév 100 pillanatát idézhetitek fel a linken található 100 fotóval. Ha szeretnétek emléknek megőrizni, le is tölthetitek a felületről a fotókat. Remélem csupa szép emlék jut eszetekbe róluk.

https://drive.google.com/drive/folders/1r3X765Ykc0I3GkYABkovUWEccsOxnIhX?usp=sharing

2. meglepetés: Most jönnek a "komoly" feladatok. Azt oldd meg amelyikhez kedved van!

a) Almabúvár
Tegyél egy nagyobb tálba vagy lavórba vizet és tegyél bele egy almát! Ki kell emelni a vízből az almát a szánkkal vagy a fogunkkal. Kézzel nem szabad segítenünk. Kinek sikerül? Nem könnyű!
b) Cukorválogató
Egyik zacskó színes cukorkát próbálj meg színenként szétválogatni egy szívószál segítségével! Kézzel ne érj a cukorkához, csak a szívószállal próbáld felszippantva megemelni és szétrakosgatni. Ki tudja megcsinálni? Versenyezhetsz a tesóddal, ki a gyorsabb?
c) Célbazokni
Előveszünk néhány pár zoknit és labdává hajtogatjuk őket. Kikészítünk egy vödröt, kosarat vagy dobozt, s bejelölünk egy dobóvonalat. A feladat: találjunk bele a zoknilabdával a célba! 
d) Keksztorony
Kiosztunk minden játékosnak 3-5 db kekszet. A feladat: szépen ülve, a homlokunkra kell a kekszekből minél gyorsabban tornyot építeni. Ki tudja megcsinálni? Ki a gyorsabb?

3. meglepetés: Kattints a linkre!
https://biteable.com/watch/mi-lesz-ma-2586344?fbclid=IwAR0vCDaUr6DJt9YaMikUsmLNHJpeLtqrGHyQnzbCFgFzqwLTrZkoHUfe0Hg

                 Nagyon boldog, vidám Gyermeknapot kívánok! 

Találkozunk jövő héten kedden! (hétfő ünnep, nincs tanítás)
Szeretettel: Ildi néni




Megjegyzések