Rajzos küldetés


                        Kedves Gyerekek!


Ma egy újabb TITKOS KÜLDETÉST teljesíthettek.
Ahogyan ígértem mutatni szeretnék nektek egy anyák napi ajándék ötletet. Ez egy képeslap. Nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető.
Mutatom:
Szükséges eszközök:
fél rajzlap, színes papírdarabok, filctoll, papírragasztó (stift)
Elkészítés menete:
1. Színes papírdarabokból (bármilyen színűből), vágj ki 7 db egyforma szívecskét! Készíthetsz egy szívecske sablont magadnak és azt rajzolod rá minden színes papírdarabra, akkor biztos egyforma lesz minden szívecske.
2. Rajzolj fiú vagy lány pálcika figurát a rajzlap bal alsó sarkába! Olyan figura ez, mint az iskola emeletén a falra festett gyerekcsoport. A következő képen találsz még ötleteket. A lényeg, hogy egyszerű legyen és a keze és a lába legyen pálcika. Megrajzolhatod először ceruzával, utána fekete filccel írd át!
3. Hajtsd félbe a szívecskéket, majd nyisd ki őket! Rendezd el a minta szerint, három sorba úgy, mintha felszálló lufik lennének.
4. Ragaszd fel a szíveket, de ne ragasztózd be a teljes felületüket! Csak a közepét egy kicsit, hogy a szélét fel lehessen hajtani.
5. Rajzolj fekete filccel néhány zsinórt a kisgyerek keze és a lufik közé! Pirossal rajzolj kicsi szívecskét a kisgyerekre és egy nagyobbat a feje fölé!
6. Az egész lapot ráragaszthatod egy nagyobb piros lapra. Úgy lesz igazán mutatós.

Már kész is a vidám képeslap. Szépírással írhatsz köszöntő üzenetet a nagy szívbe! 
Ha ügyesen elkészíted, anyukádat vagy a nagymamádat is meglepheted vele.
Ne kapkodd el, van rá még egy heted! A verset is gyakorold minden nap!

Erről a munkádról nem kérek visszajelzést, de ha átadtad az anyukádnak az ajándékod, akkor készíthettek egy közös fotót az ajándékkal együtt. Örülnék, ha elküldenéd nekem az e-mail címemre.

Próbálj meg titokban készülődni erre a különleges anyák napjára! Legyél nagyon ügyes!

                                                                             Szép hétvégét! 
                                                                            Szeretettel: Ildi néni
 

Megjegyzések