Magyar

                                                                            Kedves Gyerekek!

Hamarosan májust írunk. Itt a tavasz utolsó hónapja. A májusi hónap bővelkedik ünnepekben, jeles napokban és népi megfigyelésekben.
Május elseje a munka ünnepe és a májusfa állítás szokásának is a napja. A legszebb májusi ünnep mégis az Anyák napja, amit minden évben május első vasárnapján ünnepelünk.


Tavaly tanultuk ezt a vidám anyák napi dalt, énekeljétek el az anyukátoknak, segít a videó.
https://www.youtube.com/watch?v=_rgK8optoFE

1. feladat: Az olvasókönyved 100. oldalán egy régebbi naptárat látsz. A napok száma és elnevezése nem felel meg az idei év naptárának, de a májusi jeles napokat leolvashatod róla. Nézd végig őket!

2. feladat: A szívecske a szeretet jelképe. Az itt látható szívecske formájú szófelhőből, másolj le az olvasás füzetedbe öt olyan tulajdonságot, ami szerinted a te anyukádra a legjobban illik!

"Az édesanya a szeretet, a gondoskodás, a táplálás  és az                                      önfeláldozás jelképe."

3. feladat: Ezt a szép mondatot olvashatod a 100. oldal közepén. Olvasd el legalább kétszer a szöveget.
Számold meg hány mondatból áll! Figyeld meg a mondatok helyesírását! Vigyázz, sok a vessző a szövegben!

4. feladat: Másold le a szöveget az olvasás füzetedbe TOLLAL!
Nagyon koncentrálj, ne kapkodj! Lassan, pontosan és szép külalakkal írj! Ha hibázol, tedd zárójelbe a szót és írd le újra! Ellenőrizd a munkádat!

5. feladat: Két anyák napi verset találsz a lap alján. Egy anyának, egy nagymamának szólót. Gyakorold be a versek szép olvasását! Olvasd fel anyukádnak az anyák napi verset!

6. feladat: Ezt az anyák napi párkereső játékot játszhatod az anyukáddal is!
https://learningapps.org/7151029

Szorgalmi feladat: A füzetbe másolt szöveget díszítsd ki virágokkal, szívecskékkel! Ha úgy érzed nagyon szép lett a füzetben a munkád (írás+rajzolás), küldj képet a füzetedről, az e-mail címemre! Akkor jár a kis 5-ös, ha a helyesírásod, külalakod és a rajzod is igényes.

A mai munkádról visszajelzést nem kérek, de ne feledd, van feladatod, tanulni valód (titkos küldetés). Aki a blogról nem tudta lemásolni az ajánlott verset, megtanulhatja az olvasókönyvben lévő verset is.
                     Tanulj szorgalmasan és illően köszöntsd fel az anyukádat!

Kedves Anyukák! Köszönjük a gyerekek nevében a feltétel nélküli szeretetet és az                                                      áldozatos munkát! 
                     Jó egészséget és szép Anyák napját kívánunk!
                                                             Szeretettel: tanító nénik

Megjegyzések