ENGLISH - 04

Szervusztok, Harmadikos Kisdiákjaim! 😀

 Ma a testrészeket fogjátok gyakorolni három könnyű feladattal. 


Az első feladat az, hogy nézd meg az alábbi rajzon, hogy a kis négyzetektől a nyilak pontosan melyik testrészhez vezetnek, majd írd le a számokat egy lapra, úgy, hogy mellé írod a számoknak megfelelő testrészt angolul. Ha nem tudod, akkor nyugodtan nézd meg a füzetedben, és a számok mellé onnan másold ki a megfelelő testrészt. A múlt héten tanult 22 testrészből 18 szerepel a rajzon, a «head = fej», a «tongue = nyelv», «teeth = fogak» és a «stomach = has» nem szerepelnek a rajzon. A négyes és a tizennégyes kétszer is szerepelnek (nem véletlenül) de elég őket egyszer leírni. 
A második feladat rajzolás lesz. Vegyél egy rajzlapot és rajzolj te is egy teljes alakú gyereket, és ugyanúgy, ahogy a fenti képen látod, te is húzzál nyilakat minél több testrészhez, de te ne számokat írj a nyilak végére, hanem az angol nyelvű testrészeket. Tudom, hogy nem könnyű az angol szavak írása, ezért nyugodtan használd újból a füzetedet és onnan másold a nyilak végére a megfelelő testrészeket. 

A harmadik feladat a kiejtés gyakorlása lesz. Nézzétek meg újra a múlt héten megosztott videót és ismételjétek a szavakat hangosan a kislány vagy a bácsi után. Próbáld minél pontosabban utánozni a kislányt vagy a bácsit.

Legyetek ügyesek! / Good Luck!

Angoltanárotok / Your English Teacher,

Rezső bácsi 😀  

Megjegyzések