Testnevelés

Kedves Gyerekek!


Ma testnevelés óránk lesz. A tavaszi időjárás nagyon szeszélyes, egyik nap téli idő van, aztán szép tavaszi. Ha nem esik az eső, akkor menjetek ki az udvarra egy kicsit és a következő feladatokat ott végezzétek:

Először futással kezdjétek( tudjátok nem kell gyorsan csak lassúbb egyenletes tempóban). Álljatok terpeszbe végezzetek malomkörzést előre és hátra ( néhányszor). Páros vállkörzést is végezzetek előre, és hátra. Tegyétek csípőre a kezeteket, végezzetek törzshajlítást jobba 2-szer, balra 2-szer, előre 2-szer, és hátra 2-szer-gyakorlat indul ( 4-szer ismételjétek a gyakorlatot). Guggoljatok le ás álljatok fel 10-szer! Kis terpeszbe álljatok, lábatok legyen nyújtva, próbáljátok elérni a bokátokat mindkét lábon. Végül bokakörzést végezzetek mindkét lábon. Ügyesek voltatok.

 Készítsetek elő egy labdát és szóljatok a testvéreteknek vagy szülőnek hogy álljon szembe veletek és labdaátadási gyakorlatokat végezzetek először jobb kezes felső majd bal kezes felső dobással.
Egy kis célba dobás: kosárba vagy dobozba próbáljátok beledobni a labdát- a távolságot és a labda dobás technikáját ti határozzátok meg, de mindig egyre távolabb álljatok . Ha a kezetek már elfáradt, rázzátok le és lehet lábbal passzolgatni váltott lábbal.
Kérlek benneteket küldjetek egy fotót a labdás feladatokról április 8-ig a következő e-mail címre:oktatasktothanita@gmail.com

Vigyázzatok magatokra, üdvözlettel: Anita néni

Megjegyzések