Gyógytestnevelés - Levél a szülőknek

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, a pedagógiai szakszolgálat által biztosított gyógytestnevelési ellátás is csak online formában valósulhat meg. Szakemberként keresem meg Önt, hogy röviden tájékoztassam ebben az átmeneti időszakban elérhető szolgáltatásunkról. A gyógytestnevelés során ötleteket adunk, anyagokat, otthon is gyakorolható feladatsorokat biztosítunk elektronikus elérhetőségeikre.
Gyakorlatsoraink biztonságosak, a gyerekek önállóan is tudják teljesíteni azokat, de az esetleges sérülések elkerülése végett a gyakorlatok szülői felügyelet mellett, esetleg a szülővel együtt végzendők.
Valamint kérem, hogy vegyék figyelembe alábbi jó tanácsainkat:
  • Minden foglalkozás bemelegítéssel kezdődik, és pihentető gyakorlatokkal fejeződik be!
  • Viseljenek kényelmes ruházatot, amely nem korlátozza a mozgást!
  • A feladatokat rendszeresen végezzétek, a lúdtalpgyakorlatokat mezítláb, a tartásjavítókat lassan, pontosan! 
  • A lúdtalp feladatoknál káros gyakorlatok a súlyosabb terhek emelése, hosszantartó állás, gyaloglás a talp és boka ízületeit, szalagjait túlnyújtó gyakorlatok.
  • A Tartásjavító gyakorlatoknál kerülni kell a gerincrák rázkódásával járó ugrásokat szökdeléseket, a hirtelen törzscsavarással járó mozdulatokat, törzshajlítás hátra (híd, fészek, nehezebb terhek emelése).
Mindannyiunk felelőssége, hogy rugalmasan és felelősen viszonyuljunk a kialakult helyzethez, ezért kérem támogató hozzáállását, gyermeke segítését az otthoni gyakorlásban!

Csurgó, 2020. március 16.
                                                            Köszönettel: Balogh Veronika - gyógytestnevelő tanár
                                                                                 Horváth Judit  - gyógytestnevelő tanár

Megjegyzések

Megjegyzés küldése